Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Παραλίες

agiosgeorgiosfolegandrosΟ Άγιος Γεώργιος βρίσκεται στο βορειότερο σχεδόν άκρο του νησιού. Είναι μια παραλία με ψιλό βότσαλο και άμμο ενώ διαθέτει και ένα μικρό λιμανάκι στο οποίο αράζουν ψαρόβαρκες. Υπάρχει δρόμος για ΙΧ μετά το τέλος του χωριού της Άνω Μεριάς, στο μεγαλύτερο μέρος του χωματόδρομος, που οδηγεί στην παραλία (20min), ενώ υπάρχει και ένα μονοπάτι που υποδεικνύεται με ταμπέλα λίγο πριν το τέλος του χωριού (45 min). Πηγαίνοντας κάποιος με ΙΧ μπορεί να σταματήσει για μπάνιο και στην μικρή παραλία της Λυγαριάς που βρίσκεται λίγο πριν τον Άγιο Γεώργιο.

folegandrosagiosnikolaosΟ Άγιος Νικόλαος βρίσκεται μετά τον Γαλύφο και σε απόσταση 25 min από την Αγκάλη. Η πρόσβαση επιτυγχάνεται είτε με τα πόδια είτε με καραβάκι που φεύγει καθημερινά από το λιμανάκι της Αγκάλης καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας (η απόσταση μειώνεται στα 5 min). Η παραλία του Αγ.Νικολάου καλύπτεται με βοτσαλάκι και άμμο και διαθέτει αρμυρίκια για σκιά. Στην περιοχή υπάρχουν και 2 εστιατόρια.

agkalifolegandrosΣε απόσταση 3,5km από την Χώρα στην νότια πλευρά του νησιού βρίσκεται μια από τις ομορφότερες παραλίες της Φολεγάνδρου, η Αγκάλη (αλλιώς κόλπος Βαθύ). Η παραλία καλύπτεται από άμμο και βοτσαλάκι ενώ και ο βυθός της κατά το ήμισυ είναι αμμώδης. Στην Αγκάλη φτάνει κανείς με δικό του μέσο ή με το λεωφορείο ενώ από αυτήν έχει πρόσβαση και σε άλλους κολπίσκους.

ampelifolegandrosΤο Αμπέλι είναι μια πολύ μικρή παραλία με βοτσαλάκι στην ΝΔ πλευρά του νησιού. Μετά τα τελευταία σπίτια της Άνω Μεριάς υπάρχει δρόμος, ένα μέρος του είναι χωματόδρομος, από τον οποίο φτάνει κάποιος με ΙΧ ως την παραλία (15-20 min), με τα πόδια η απόσταση αυτή είναι δυσκολότερη λόγω των απότομων ανηφόρων.

folegandrosvardiaΗ Βάρδια είναι μια αμμώδης παραλία που βρίσκεται πίσω από το λιμάνι στα αριστερά εάν ακολουθήσει κάποιος την διαδρομή από την Χώρα προς το λιμάνι. Σ' αυτήν φτάνει κανείς εύκολα κατεβαίνοντας ένα μονοπάτι και μια σκάλα συνολικής έκτασης 100 περίπου μέτρων.

folegandrosvoreinaΤα Βορεινά βρίσκονται έξω από τον οικισμό της Χώρας σε απόσταση περίπου 7 λεπτών από αυτήν. Αφού φτάσει κανείς στο σημείο του κεντρικού δρόμου που υποδεικνύει η ταμπέλα με ΙΧ ή λεωφορείο θα πρέπει να κατέβει με τα πόδια ως την θάλασσα ένα μονοπάτι 25 περίπου λεπτών. Η παραλία είναι μικρή, καλύπτεται από ψιλό βότσαλο και άμμο και εκεί ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα πράσινα πετρώματα του νησιού.

galufosfolegandrosΟ Γαλύφος βρίσκεται δεξιά της Αγκάλης και σε απόσταση 10 λεπτών από αυτήν. Είναι μια μικρή παραλία με χοντρό βότσαλο.

folegandroskatergoΤο Κάτεργο δεν είναι ορατό από το λιμάνι αλλά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από αυτό. Η πρόσβαση επιτυγχάνεται με καραβάκι από το λιμάνι (15min) ή με ένα μονοπάτι που ξεκινάει από την παραλία του Λιβαδιού (40min). Η παραλία καλύπτεται από βοτσαλάκι και δεν έχει καθόλου σκιά. Να σημειωθεί ότι το μονοπάτι που οδηγεί στο Κάτεργο απαιτεί προσοχή.

folegandroslivadakiΤο Λιβαδάκι βρίσκεται ΝΔ και πρόκειται για μια παραλία που αναδεικνύει την άγρια ομορφιά του τόπου. Καλύπτεται με βότσαλο και στα πλάγια υπάρχουν λείοι βράχοι πάνω στους οποίους μπορούν οι λουόμενοι να απολαύσουν τον ήλιο. Στο Λιβαδάκι φτάνει κάποιος είτε παίρνοντας το καραβάκι από την Αγκάλη (15 min) είτε με τα πόδια από ένα μονοπάτι που ξεκινά μετά την τερματική στάση του λεωφορείου στην Άνω Μεριά (περίπου 50 min).

folegandroslivadiΤο Λιβάδι βρίσκεται σε απόσταση 1,2 km από το λιμάνι και μπορεί να φτάσει κανείς εκεί ακολουθώντας με ΙΧ έναν παράδρομο που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του κεντρικού δρόμου πηγαίνοντας από την Χώρα προς τον Καραβοστάση. Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη σε έκταση καλύπτεται από άμμο και ψιλό βότσαλο ενώ εκεί βρίσκεται και το camping του νησιού.

serfiotikofolegandrosΤο Σερφιώτικο είναι μια παραλία που φτάνει κανείς μόνο μέσω ενός μονοπατιού που ξεκινά λίγο πριν το τέρμα της Άνω Μεριάς (45min).

folegandrosfiraΤα Φηρά είναι μια μικρή παραλία αριστερά της Αγκάλης με βότσαλο, από την οποία ο ήλιος χάνεται αργά το απόγευμα. Η πρόσβαση στα Φηρά επιτυγχάνεται μόνο με τα πόδια είτε μέσω ενός μονοπατιού απο την Αγκάλη (10min), είτε μέσω ενός άλλου μονοπατιού που ξεκινά λίγο μετά τον οικισμό της Χώρας αυξάνοντας όμως την απόσταση σε περίπου 50 λεπτά περπάτημα.

folegandrosxohlidiaΤα Χοχλίδια είναι μια παραλία με χοντρό βότσαλο και αρμυρίκια που βρίσκεται στο λιμάνι του Καραβοστάση. Στην περιοχή υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες όπου ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ένα διάλειμμα από το μπάνιο του.

© 2024 Ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Φολέγανδρο | Αγία Μαρίνα | ΜΗΤΕ 1167Κ112Κ0891700 | Powered by web-doctor.gr All Rights Reserved.